Koptelefoons vergelijken

Prijzen vergelijken » Koptelefoons vergelijken
Geen resultaten gevonden, probeer uw selectie uit te breiden.

Tips bij koptelefoons vergelijken

Hoofdtelefoons of koptelefoons vergelijken, in oor of over oor, met draad of zonder draad. De keuze is ruim en daarom helpen wij u een handje. Vergelijk op DeBestePrijs eenvoudig de prijzen van de koptelefoon met specificaties van uw keuze!

U kunt bijvoorbeeld koptelefoons vergelijken met of zonder microfoon, met gesloten of open klankkast, en natuurlijk van verschillende merken. Gaat u voor design, kwaliteit of allebei?

 

Er zijn koptelefoons met een gesloten en koptelefoons met een open kast. Het verschil is dat een koptelefoon met een gesloten kast omgevingsgeluiden (bijna) volledig dempt en daardoor bijvoorbeeld beter geschikt is voor een DJ. Een koptelefoon met een open kast is veel veiliger als je op de fiets zit of als je loopt zodat je de omgevingsgeluiden nog kunt horen. Let bij het kopen van een hoofdtelefoon op de snoerlengte, een te kort snoer kan erg vervelend zijn.

Het is ook goed om op te letten hoeveel decibel (dB) de hoofdtelefoon aankan. Uw gehoor te lang achtereen blootstellen aan harde muziek kan gehoorbeschadiging opleveren.

De meeste hoofdtelefoons hebben een frequentiebereik tussen de 20 en 20.000 Hz, dit is het menselijke frequentiebereik van het gehoor. Dit houdt in dat mensen tonen onder de 20Hz en boven de 20.000 Hz niet kunnen horen.

Hierboven kunt u koptelefoon prijzen vergelijken van alle toonaangevende Nederlandse elektronicawinkels.

Koptelefoon aliasen: hoofdtelefoons, oordopjes.

Koptelefoon beoordelen

Als u een koptelefoons koopt kunt u deze beoordelen op:

  • Geluidskwaliteit: Oordeel over de kwaliteit van audio weergave van de koptelefoon
  • Duurzaamheid: Oordeel over de stevigheid van de koptelefoon en de mate waarin de koptelefoon tegen een stootje kan / lang mee gaat
  • Design: Oordeel over het ontwerp/uiterlijk van de koptelefoon